![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jakiś czas temu zleciłem napianie skryptu, który pobierał domenę z listy (z pliku.txt) i sprawdzał jej page rank. Po otrzymaniu skryptu wszystko działało dobrze, aż do czasu gdy na stronie, na której skrypt sprawdzał page rank coś się zepsuło. Próbowałem sam zmienić co nieco w kodzie, ale z racji tego, że jestem zupełnie zielony w tym temacie, nie udało mi się tego naprawić. Gdyby, ktoś mógł, to proszę o nakierowanie mnie co zmienić w skrypcie aby działało poprawnie. Pozdrawiam Oto część kodu: Cytat <?
if($_POST["go"]=="yes") { echo "<h1>R E Z U L T A T Y</h1>"; set_time_limit(0); # Nazwa pliku z domenami $plik='domeny.txt'; # Nazwa pliku do zapisu $plik_save='domeny2.txt'; $check='http://pozycjonowanie.koga.net.pl/task,pagerank'; $linie=file($plik); for($i=0;$i<count($linie);$i++) { $data = explode(',',$linie[$i]); $domena = $data[0]; $data = $data[1]; $domena2 = "www.".$domena; $data2 = $data; $domena=urlencode($domena); $postFields = 'domena='.$domena; $curl = curl_init($check); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER,0); curl_setopt($curl,CURLOPT_HEADER,0); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $postFields); $res = curl_exec($curl); if(preg_match_all( '/<tr><td><div class="pr">.* wynosi: (. *)/', $res, $pr)) { $pr=$pr[1][0]; if($pr>=3) { $data_file .= $domena." - ".$pr." - ".$data."\n"; echo "<p>Page rank dla domeny <font color=#F0CC88><strong>".$domena." wynosi : <font color=red>".$pr."</font></strong></font> - ".$data."</p>"; } } curl_close($curl); $domena2=urlencode($domena2); $postFields = 'domena='.$domena2; $curl = curl_init($check); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER,0); curl_setopt($curl,CURLOPT_HEADER,0); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $postFields); $res = curl_exec($curl); if(preg_match_all( '/<tr><td><div class="pr">.* wynosi: (. *)/', $res, $pr)) { $pr=$pr[1][0]; if($pr>=3) { $data_file .= $domena2." - ".$pr." - ".$data2."\n"; echo "<p>Page rank dla domeny <font color=#F0CC88><strong>".$domena2." wynosi : <font color=red>".$pr."</font></strong></font> - ".$data2."</p>"; } } curl_close($curl); } $f = fopen($plik_save,"w"); fputs($f,$data_file); fclose($f); } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój skrypt najprawdopodobniej działa dobrze. Natomiast korzysta on ze strony: http://pozycjonowanie.koga.net.pl/task,pagerank na której to już nie są zwracane wyniki (możesz sobie to sprawdzić wpisując ten adres w przeglądarce). Tak więc to nie wina Twojego skryptu, tylko wina skryptu ze strony http://pozycjonowanie.koga.net.pl/task,pagerank z którego Twój skrypt korzysta. Jak go poprawią to i Twój będzie działać.
Ten post edytował tsharek 18.07.2007, 07:16:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że w tym jest problem, dlatego chodzi o to, że chciałbym go naprawić zmieniając stronę na której ma być sprawdzany page rank. Nie wiem jednak jak to zmienić. Dokładniej chodzi o to by koś wytłumaczył mi co zmienić w skrypcie by sprawdzał pr na innej stronie (np. www.web-tools.pl/?7/3). Sam próbowałem do tego dojść wpisując następujące zmiany
Cytat $check='http://www.web-tools.pl/?7/3'; $linie=file($plik); for($i=0;$i<count($linie);$i++) { $data = explode(',',$linie[$i]); $domena = $data[0]; $data = $data[1]; $domena2 = "www.".$domena; $data2 = $data; $domena=urlencode($domena); $postFields = 'domena='.$domena; $curl = curl_init($check); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER,0); curl_setopt($curl,CURLOPT_HEADER,0); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $postFields); $res = curl_exec($curl); if(preg_match_all( '/<tr><td><div class="pr">.* to: ( *)/', $res, $pr)) { $pr=$pr[1][0]; if($pr>=3) { $data_file .= $domena." - ".$pr." - ".$data."\n"; echo "<p>Page rank dla domeny <font color=#F0CC88><strong>".$domena." wynosi : <font color=red>".$pr."</font></strong></font> - ".$data."</p>"; } } curl_close($curl); $domena2=urlencode($domena2); $postFields = 'domena='.$domena2; $curl = curl_init($check); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER,0); curl_setopt($curl,CURLOPT_HEADER,0); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $postFields); $res = curl_exec($curl); if(preg_match_all( '/<tr><td><div class="pr">.* to: ( *)/', $res, $pr)) Nie dało to jednak żadnych efektów. Co w takim razie zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem.
Do tego czasu temat pozostanie zamknięty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 02:09 |