Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> SOAP XML error parsing
cancer

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Szukałem na forum ale nie znalazłem więc pisze tu:

Tworze webservice i korzystam z implementacji nuSOAP, mój problem polega na tym, że wysyłam pewne parametry do serwera i na ich podstawie jest wykonywane zapytanie do bazy a wyniki mają być zwrócone spowrotem do klienta (zasada jasna) tongue.gif. Funkcja jak i samo zapytanie po stronie serwera wykonuje się prawidłowo i zwraca poprawny wynik ALE
Problem polega na tym że przy dużej ilości zwróconych danych podczas przesyłania ich do klienta (a właściwie już podczas parsowania xml) zostaje wyrzucony błąd:

XML error parsing SOAP payload on line 1: > required

Rozumiem że chodzi właśnie o zbyt duża ilość danych, które maja byc przesłane spowrotem do klienta. Jeśli zawęże wynik zwracanych danych w selekcie to wszystko gra.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak takie ograniczeni ominąć? Albo jakiś sposob rozwiazania tego problemu?
Przypominam że korzystam z nuSOAP.

Widzę ze chyba wszyscy geniusze sa na wakacjach a szkoda. Jesliby byl ktokolwiek kto moze cokolwiek powiedziec na ten temat to niech sie odezwie. Please ohmy.gif

Ten post edytował cancer 17.07.2007, 12:58:17

--------------------
"There Is More Then One Way To Do It" - Larry Wall
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- cancer   SOAP XML error parsing   17.07.2007, 13:28:04
- - sf   Sprawdź czy xml, który jest generowany jest p...   17.07.2007, 14:23:11

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:48