![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam pewna kwestie do rozwiazania a chodzi o kod skryptu licznika online.
licznik online niby dziala lecz dopiero po pewnym czasie odejmuje ilosc goci np jak jest gosc to pokazuje go lecz kiedy wyjdzie ze strony nadal pokazuje go. Dopiero po pewnym czasie robi sie dobrz podaje kod :
Moze ten skrawek kodu odpowiada za to
prosze wyjasnic mi ten fragment kodu.Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ten zapis oznacza, że przedział czasowy sięga do jednej minuty wstecz. Licznik online działa w ten sposób, że szuka wśród danych o logowaniach takich dat, żeby znalazły się z przedziale od TERAZ do jakiegoś czasu temu. W Twoim przypadku liczba tego "jakiegoś czasu temu" jest określona w parametrze $minut.
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 23.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli gość wejdzie na stronę to przez minute jest zapisany jako obecny na stronie, niezależnie od tego czy z niej wyszedł czy nie. Większość liczników tak działa. Ja bym proponował zwiększyć czas na 3 minuty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:56 |