![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję zrobić skrypt, który wyświetli mi wszystkie obrazki z danego folderu (JPG, GIF, PNG) w 3 kolumnach. Walczę z tym już kilka dni i nic nie mogę wymyśleć. Nie chodzi mi o gotowca tylko pomoc jak to zrobić. Skrypt chcę napisać zupełnie samodzielnie ale nie wiem jak. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Znajdź wszystkie obrazki w katalogu, pomoże Ci w tym np DirectoryIteraor
2. Dwie pętle, ta pierwsza od 0 do ilosc_obrazkow, druga od 0 do 3, przy czym w pierwszej pętli nie zwiększasz zmiennej tylko w drugiej:
To jeden z przykładów, jest kilka możliwości. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w drugiej pętli jest mały błąd, powinno być tak:
-------------------- // ...
Co nieco o mnie ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Imho nie potrzeba tylu kombinacji. Widać, że kolega dopiero zaczyna z PHP:)
Prosty, chyba najprostszy skrypt ![]()
Tyle ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:32 |