![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DzieńDobry!
Umiem robić zapytania do edycji rekordu w mysql za pomocą PHP ale w 2 plikach. Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić to w jednym ? Zdaje mi się że za pomocą "if" "else" ale prosiłbym jednak o przykład takiego kodu. Dziękuje bardzo z góry za otrzymanie odpowiedzi! Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Już chwilka... piszę Ci.
---
Taki przykład. Ten post edytował in5ane 16.07.2007, 09:39:35 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam to zapisac jako plik "Popraw.php" ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No jak ci wygodnie, czlowieku.
Ale to jest tylko przyklad. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Przykład jak przykład.. działa marnie... Moze znasz inne rozwiązanie ? Bo wcale to nie chce mi edytować rekordu...
![]() Oki poprawiłem sobie i działa ![]() Kod <?php $polaczenie = @mysql_connect('localhost', 'root', '') or die('Brak połączenia z serwerem mysql. Błąd: '.mysql_error()); $db = @mysql_select_db('admin', $polaczenie) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych. Błąd: '.mysql_error()); if ($co == 'popraw') { if ($login && $haslo) { $query = "UPDATE admin SET login='$login', haslo='$haslo' WHERE id='$id';"; $wynik = mysql_query ($query); } } elseif ($co == 'edytuj') { $id=$_GET['id']; $query = "SELECT * FROM admin WHERE id='$id';"; $wynik = mysql_query ($query); $row = mysql_fetch_array ($wynik); $id = $row[0]; $login = $row[1]; $haslo = $row[2]; echo '<form method="post"> <input type="hidden" name="co" value="popraw"> <input type="hidden" name="id" value="'.$id.'"> Login: <input type="text" name="login" value="'.$login.'"> <br> HasĹ‚o: <input type="password" name="haslo" value="'.$haslo.'"> <br> <input type="submit" value="Popraw"></form> <br>'; } $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM admin "); while ($row = mysql_fetch_array ($wynik)) { $id = $row[0]; $login = $row[1]; echo "$login"; echo "<a href=\"?co=edytuj&id=$id\">Edytuj</font></a>"; } mysql_close($polaczenie); ?> Musiałem dodać: Kod $id = $_GET['id'] I wszystko gra! Dziękuje ![]() Ten post edytował Day Walker 16.07.2007, 10:04:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:59 |