![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzisiaj zaczalem sie wreszcie uczyc AJAXa ale jak zwykle paczatki sa ciezkie
![]() dlaczego ten kod zamiast czasu pokazuje Error! ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi sie wydaje, ze podstawowy błąd jest taki, że przeglądarka dostaje raz nagłówek, że ma do czynienia raz z dokumentem html a potem raptem dostaje informacje, że jest dokumentem XML. Poza tym to wszystko masz w jednym pliku? Takie coś jak próbujesz zrobić jest tutaj z tym, że ajax odwołuje się do zewnętrznego pliku asp, ale to wystarczy tylko go zamienić na odpowiedni php
Trochę poprawiłem w pliku HTML tą funkcję:
i oddzielny plik: gettime.php
Takie prostsze rzeczy lepiej odbierać jako tekst a nie tworzyć plik XML Ten post edytował atomek4 15.07.2007, 18:03:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobieranie aktualnego czasu w ajaxie to chyba troche przesada to niemozna tego zrobic w JS?? po co co sekunde katowac serwer zeby wyciagnac aktualny czas... Jak dla mnie to lekka przesada
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron-line: Tutaj chodzi o aspekt szkoleniowy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za pomoc! tak to jest tylko w celach dydaktycznych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron-line: Tutaj chodzi o aspekt szkoleniowy ![]() szkolenie jak zakatowac serwer. hmmm -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]()
|
|
szkolenie jak zakatowac serwer. hmmm Nie ![]() Zresztą skoro ktoś się bierze za AJAXa to chyba wie, że datę może pobrać sobie za pomocą JS. ![]() Ale to moje osobiste zdanie ![]() Żeby już nie nabijać sobie postów to zwróć uwagę, że autor tematu za każdym razem powtarza, że uczy się AJAXa a to, że akurat pobiera datę to przypadek bo akurat znalazł taki przykład. Myślę, że na podstawie tego przykładu już wie o co w ogóle chodzi z AJAXem. Wydaje mi się, podkreślam wydaje mi się, że ugryzienie samego AJAXa bez znajomości chociażby podstaw JS byłoby dość trudne. Pozdrawiam Ten post edytował atomek4 16.07.2007, 15:24:57 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Zresztą skoro ktoś się bierze za AJAXa to chyba wie, że datę może pobrać sobie za pomocą JS. smilingsmiley.gif ja bym tego nie przyjmowal za pewnik -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Cytat ja bym tego nie przyjmowal za pewnik przykladowy kod jest tutaj: http://webmade.org/porady/data-js.php jak czegoś nie będziesz wiedział to służe pomocą ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:41 |