![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zakładam, iż moje pytanie jest maksymalnie banalne, ale jakoś nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi. Jak z poziomu php warunkowo otworzyć inną stronę? coś jak : if(warunek) otwórz strone 1.php; else otwórz stronę 2.php Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a masz już jakiś warunek?
![]() Ja, na przykład, używam tablicy $_GET, czyli informacji przenoszonych poprzez pasek adresu (linki, itd.). Świetne jest includowanie, ale żeby nie mieszać to pominę to i dam ci prosty przykład: index.php
I jeżeli klikniesz link
to instrukcja warunkowa porówna te wartości z wartością zmiennej z tablicy $_GET. W tym wypadku zaincluduje 1.php Aha, jeśli masz więcej podstron, to proponuję użyć switcha. Pobiera wartość z tablicy tylko raz i porównuje ją ze wszystkimi przypadkami. Pozdrawiam Ten post edytował pentel 15.07.2007, 16:14:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź, niestety nie dokońca o to mi chodziło.
Powiem dokładnie o co chodzi Tworzę system cms i warunek o którym pisałem jest przy logowaniu:
Problem pojawił mi się przy warunku sprawdzania hasła - chciałbym aby po poprawnej identyfikacji z bazy przenieść użytkownika na inną stronę, a w przypadku błędnego logowania wyświetlić stronę błędu (zamiast wyświetlać informację za pomocą echo) Mam nadzieję, że teraz dobrze to opisałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
i zaznajom sie z forumową wyszukiwarką |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spoko, moja wina, słowo kluczowe 'otwierać' źle zinterpretowałem
![]()
Pozdrawiam PS. Tylko te twoje zabezpieczenia trochę słabe mi się zdają. Dobrze byłoby chociaż zahashować hasło (np. funkcją md5() ). Ten post edytował pentel 15.07.2007, 16:32:16 |
|
|
![]()
|
|
flv dzięki nakierowanie
![]() pentel wielkie dzięki - właśnie o to mi chodziło. Co do tej strony błędu to sobie poradze. Nie wiem nic o zahashowaniu hasła funkcją md5() ale sobie doczytam. Dzięki za wskazówki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:02 |