![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauważyłem że czasem przy pobieraniu danych przy pomocy biblioteki advajax, niektóre dane nie są wyświetlane(przekazywane) mimo iż wszystkie funkcje zakończyły swoje działenie. Czy jest możliwość sprawdzenia pobrania danych a w przypadku braku danych ponowne pobranie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no mozesz sprawdzic responseText czy jest pusty ale, jak piszesz ze tylko czesc ci przesyla to bardzo dziwne, ja osobiscie sie z czyms takim nie spotkalem a dosyc czesto uzywalem tej biblioteki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to że pobieram 5 danych poprzez 1 skrypt
i zdarza się czasem że jednego lub dwóch z div-ów nie wyświetla. Nie wiem czy jest to kwestia php-a czy advajax. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może sprobuj zgrupować żądania pliku php, odsyłam do strony autora advajax , bedziesz miał wtedy pokolei przychodzące dane
Grupowanie wywołań |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Niedaleko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrząc na ten kod, to jest właśnie użyte grupowanie wywołań.
I właśnie mam taki sam, jak kolega problem. Mi wystarczają 3 wywołania jednocześnie i któreś może nie przejść albo pojawić się nie tam, gdzie trzeba. Zupełnie jakby gdzieś po drodze uciekał target div. A co gorsza czasem nawet potrafi dziwnym errorem z JS wywalić. Coś chyba jednak nie do końca działa grupowanie w advajax. Narazie próbuje obejść o pod górkę typu setTimeout, ale przy asynchronicznym przesyle, to rozwiązanie jest kiepskie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:24 |