![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od kilkinastu dni, przeważnie raz dziennie jestem zmuszony nadpisywać plik index.php, gdyż nie ładuje sie cała strona. Po zobaczeniu kodu źródłowego strony w Mozilli lub IE widzę dziwny kod : Co może być problemem, że taki kod zostaje mi co jakiś czas "dopisany"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to włam czy nie. cokolwiek się dzieje dopisuje Ci do strony coś takiego:
Whois podaje, że to adres holenderski:
a sama strona przekierowuje na główną stronę Yahoo ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Whois podaje, że to adres holenderski:
a sama strona przekierowuje na główną stronę Yahoo ![]() Mam hosting na webd.pl a z tego co wiem, to oni mają chyba serwery w Holandii. Nie używam żadnego skryptu co mi nadpisuje index.php. Co mogę zrobić, by mi nie dopisywało tego kodu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koleś czy ty nie wiesz co to mpack?
TO najlepszy system włamań oparty na php. Podobno on idzie za 1000$ w Ruskim podziemiu hackerskim. http://www.heise-online.pl/news/item/277 Zmień hasła do swoich serwerów bo aby przeprowadzić taki atak ktoś musi umieścić ramke iframe na twojej stronie Ten post edytował danek 13.07.2007, 20:53:52 -------------------- E-Danek.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dodać. Pytanie tylko skąd ten kod bierze się u Ciebie na stronie? Używasz cPanel?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mówi delfinium cPanel w starszych wersjach jest podatny na ataki mpack
-------------------- E-Danek.info
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warto powiadomic adminow zeby zrobili upgrade cpanela do wersji 10, o ile jeszcze tego nie zrobili.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobne zapisy JS (ale akurat nie takie) spotkałem na dwóch stronach hostujących się w home.pl W tych przypadkach był to trojan downloader.
Temat: Problemy z Homepl -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 15:45 |