![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wiem, że czas generowania całego skryptu mogę określić dzięki funkcji set_time_limit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jednak czy da się w PHP zrobić tak, aby określić czas generowania jakiegoś konkretnego kawałka skryptu, jeśli przekroczy ten czas zostanie wyświetlony komunikat, że przekroczono dostępny limit czasu a dalsza część kodu (już niezwiązana z tym kawałkiem) zostanie wygenerowana normalnie.
Proszę o jakieś porady przykłady czy tutorial... Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zczytuj funkcją microtime() czas w którym wykonywany jest początek i koniec tej części kodu, odejmuj drugą wartość od pierwszej i sprawdzaj w if'ie czy ta wartość jest większa od limitu czasu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc:
I co dalej z if? Bo już nie mam pomysłu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
~Moli ale skrypt się wykona... I dopiero wtedy wyświetli error z wykonanym skryptem...
Ten post edytował Mike122 13.07.2007, 19:26:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdzie nie pisałeś że skrypt ma się nie wykonać w takim przypadku, pisałeś tylko że ma wyświetlić błąd.
Czas wykonania skyptu nie jest znany przed jego wykonaniem, więc raczej nic takiego nie istnieje. |
|
|
![]()
|
|
To w JavaScript czy też Ajax może jakoś się da?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy od tego co to za skrypt ma się tyle czasu wykonywać. Jeśli to jakaś pętla, to możesz sprawdzać czas w jej wnętrzu. Jeśli masz tam funkcje fsockopen, cURL, czy inne, którym da się ustawić timeout, to ustawiasz timeout
![]() -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
-Qp3k- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może buferuj?
|
|
|