![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Skąd: Radzyń Podlaski - Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
co sądzicie o Framework-u PRADO, czy warto poświęcić mu więcej czasu...? Pozdrawiam, Mariusz ---------------------------- Wyprawy wędkarskie Ten post edytował domelon 30.07.2007, 12:29:04 -------------------- Galeria kawa i herbata
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Moim zdanien to calkiem dobry framework. Wzorowany jest na asp.net wiec programowanie w tym frameworku rozni sie od programowania w symfony czy w cake'u. To moze sprawiac niektorym natywnym phpwcom problemy:) Na twoim miejscu zainteresowalbym sie symfony lub cake poniwaz w nich naprawde szybko mozna tworzyc aplikacje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie niedawno zacząłem bawić się tym frameworkiem i jestem zachwycony
![]() Poza tym bardzo "czysty" i estetyczny kod. No i intuicyjny: pierwszy program napisałem w 15 minut w niewielkim stopniu pomagając sobie dołączonymi przykładami. Oprócz tego, programując w Prado, programujemy w PHP. Cały kod mamy w osobnym pliku i nie ma potrzeby za bardzo mieszać go w treść strony, a cały interfejs jest robiony za pomocą XHTML. Bardzo to przejrzyste i wygodne. No i mnogość komponentów. Na stronie www.pradosoft.com można znaleźć mnóstwo ciekawych komponentów, m.in. menu drop-down, a pisanie nowych jest proste, więc jeżeli tylko będzie odpowiedni support, można liczyć na całą paletę dodatków do Prado. Pozdrawiam, Cosi -------------------- http://cosi.com.pl
<? $kate or die ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Skąd: Radzyń Podlaski - Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ostatnio pisałem trochę w Code Igniter, ale zainteresował mnie Prado Framework..., więc ciekaw jestem opinii innych tworzących w PRADO.
Mariusz -------------------- Galeria kawa i herbata
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ... Ja już kilka miesięcy piszę aplikację w Prado, muszę przyznać. Jest trochę uchybień i braków, czasem trzeba nakąbinować, żeby się dostać do obiektów, albo właściwości - ale wszędzie są jakieś problemy przecież. Ogólnie jest to silny i stabilny framework - dodatkowo jak ktoś już tu wspomniał, dużo jest komponentów gotowych do użycia, także można własne dopisywać, to też jest ważne, jak wiadomo. Polecam. :-)
-------------------- psychedelic destination
|
|
|
![]()
|
|
Znacie jakieś ciekawe strony opisujące PRADO, prócz www.pradosoft.com, które cały czas przeglądam...
Mariusz -------------------- Galeria kawa i herbata
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam jako tako nie znam, ale strona domowa Prado ma w sumie wszystko, co potrzeba wiedzieć. Referencja też nie jest zła przecież. Cóż jeszcze wiedzieć ? :-) Tylko programować ...
-------------------- psychedelic destination
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem z prado otóż: przykładowy programik "guestbook" - który jest opisywany w ostatnim numerze PHPSOLUTIONS działa ok na moim domowym serverze (vertrigo) - wszystko jest jak powinno natomiast kiedy ten sam programik (wszystkie potrzebne foldery + prado) wrzucam na server w home.pl i ustawiam poprawnie sciezki dostepu to aplikacja nie dziala jak powinna - zamiast dzialajacej ksiegi gosci widnieje caly czas napis "Ładuję..." [ gdzie normalnie powinny pojawic sie wpisy z ksiegi gosci ladowane z pliku xml ]. Wydaje mi sie , ze wina musi byc w zlych ustawieniach servera(ale tego nie wiem na 100%), może ktoś miał podobny problem i wie jak to naprawić? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś próbował wgrywać aplikację napisaną w PRADO na jakiś zewnętrzny serwer, na home.pl nie działają mi niektóre rozszerzenia: Memcache extension, APC extension check
Proszę i info. Mariusz ------------------------------------------- Wyprawy wędkarskie Programista PRADO Framework Ten post edytował domelon 22.05.2009, 16:34:43 -------------------- Galeria kawa i herbata
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na serwerze home działają moje 2-3 stronki napisane w PRADO. Tam problem istnieje poprzez konfigurację PHP5 jako cgi. To co trzeba zrobić to w pliku index.php dopisać cosik takiego:
i powinno wszystko hulać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2004 Skąd: Niemcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciałem tworzyć specjalnie nowego tematu dla jednego pytania, więc odgrzeje ten.
Wie ktoś jaka jest graniczna wydajność Prado na zwykłym hostingu takim jak nazwa.pl, czy home.pl? Chodzi mi o liczbę unikalnych użytkowników i odsłon na miesiąc i/lub dzień. Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak liczysz na wydajność to zainteresuj się Yii i porównaj prędkość do Prado
Ten post edytował em1X 18.06.2009, 16:09:25 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 17:52 |