![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Napisalem w index.php (bootstrap) taka linijkę, która miała odpowiadać za sesję:
i chciałem żeby ustawienie zmiennej sesyjnej w jednym kontrolerze:
bylo zapisywane w sesji i w innym kontrolerze lub akcji bylo pokazywane:
Niestety nic nie zapisuje i nie wiel w czym problem, prosze o pomoc. No i nie chcialbym zeby przed kazda akcja w kontrolerze pisac
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej, użyć gotowca czyli ActionHelper dla kontrollera - patrz manual FlashMessenger
![]() -------------------- Wspomnienia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytam o action helper, dzieki.
ALe sesja bedzie potrzeba do innych rzeczy, wiec moze cos w oparicu o sesje ktos pomoze? thx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FlashMessenger jest przecież oparte o Zend_Session
![]() A jak chcesz 'tradycyjnie' no to trzeba w każdym kontrolerze:
no chyba, że zrobisz tak
Ten post edytował wolditm 13.07.2007, 10:22:52 -------------------- Wspomnienia
|
|
|
![]()
|
|
dzieki,
ale cos nie do końca działa: mam w index.php
w pliku productController mam dwie akcje: indexAction(); newAction(); w indexAction mam:
w newAction mam:
No i zakładam że jak jestem w akcji index to nic ma sie nie pojawić natomiast jak przejde na akcje new to powinien sie pojawić napis "To jest filtr w sesji". Co jest nie tak? Ten post edytował zeta758 13.07.2007, 13:35:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za twoim przykladem, czyli indexAction() -> zapis do sesji, newAction() -> odczyt z sesji
W index.php wystarczy, ze zaladujesz tylko klase sesji.
indexAction()
newAction()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |