![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie mam zielonego pojęcia jak np. obliczyć ile dni minęło od rejestracji przyjmując format daty np. 02/02/2006/22:22:45... Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostszy ( najszybszy matematycznie ) to obliczenie różnicy między datami.
Wystarczy, że każdą datę zamienisz na znacznik czasu za pomocą mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual otrzymasz znaczniki czasu. Odejmując te znaczniki od siebie otrzymasz dokładną ilość sekund między tymi datami. Dzieląc je odpowiednio xxxxxxx/(3600*24)=wynik .... gdzie xxxxx to różnica sekund między tymi datami. Możesz też skorzystać z strtotime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ale ja do tego zawsze miałem jakąś awersje ( nigdy mi nie działało ![]() ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja wogole zawsze czas zapisuje za pomoca time" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
pozniej mozna to latwo formatowac np:
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:54 |