![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem sobie prosty upload a właściwie wygenerowałem bo pisaniem tego nazwać nie można:) No i właśnie. wszystko jest dobrze do póki chcę uploadować małe pliki - dokładniej sprawdzałem ze uploadują się zdjęcia oraz pliki tekstowe które mają mała wielkość. Ale docelowo miałem na myśli upload muzki a reszte chciałbym wyłączyć. W frontend-zie nie było by problemu bo dodał bym sobie ten plik validacyjny i tam wszystko określił. no ale w backendzie nie wiem jak to zrobic:( no bo jak stworze sobie plik update.yml w katalogu sf_sandbox/apps/backend/modules/music_files/validate/ zrobie ustawienia potem w modules/music_files/actions/actions.class.php dodam
to i tak nie mam jak się do tego doczepić bo nie mam pliku modules/music_files/templates/editSuccess.php żeby załadować tą część:
no a pliku nie ma bo wszystko się ustawia w generator.yml tylko że nie mam pomysłu jak tam wstawić validacje..:/ z góry dziękuje za jakąś podpowiedź ![]() Ten post edytował Ignaces 12.07.2007, 16:08:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symfony nie uzywam ale sprawdz moze ustawienia w php.ini - bo tam moze byc zablokwoany upload wiekszych plikow
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.symfony-project.com/book/trunk/...Form@Validation ( zamień małpe na spacje ).
Obejrzyj też screencast'a http://downloads.symfony-project.com/demo/...r_commented.mov ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Thanx:)
Fakt miałem w php.ini dany max 2M. no i zmieniłem i chodzi ale artykuły też się przydadzą bo i tak musze zablokować wszystko oprócz muzyki:) pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:54 |