![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was nigdy nie była mi poczebna funkcja autoload to nie używałem ,ale zobaczyłem ze dzieki niej mozna includować duża ilośc stron . Mam taki skrypcik
i teraz mam nastepujacy problem bo mam pliki masssage.php i error.php a w nich polecnia echo ale jak wykonuje index.php z funkcja autoload to pokauje mi się błąd i niepokauje zawrtosci pliku error dlaczego ? cos tam ![]() Cannot instantiate non-existent class: massage in /public_html/test/klasa.php on line 6 Dzinx za pomoc!:) Z moich przypuszczeń to niemoze znaleść klasy error lub ma problem z łądowaniem klasy massage lub jej niemoze znaleść skoro jest ![]() Ten post edytował dzesi 12.07.2007, 10:45:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Podstawowe pytanie: czy ten kod testujesz na php5?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a __autoload nie stosuje sie tylko i wyłącznie w klasach? bo z tego przykładu wynika że leży sobie tak luzem
edit do postu niżej: można i tak ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@kwiateusz
http://pl.php.net/__autoload -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja __autoload($className) służy do dołączania definicji klas
a zdaje mi się, że próbujesz jej użyć do includowania skryptów które nie zawierają definicji klasy. przykład uzycia: gdy masz w pliku moja_klasa.php zdefiniowaną klase MojaKlasa
można to jeszcze uprościc nazywając plik klasy zgodnie z nazwą klasy np.
Ten post edytował joebezucha 12.07.2007, 11:25:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 08:42 |