![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi,
Posiadam na serwerku bazę 4.0 na którym umieszczonych mam kilka for oraz stron typu CMS. Ostatni ciekawi mnie temat aby zrobić sobie pełne statystyki tzn. chciałbym się dowiedzieć ile w przeciągu danego czasu dany użytkownik wysyła zapytań do swoich baz. Jest to w ogóle możliwe? W dokumentacji jakoś nie mogłem się tego doczytać. Myślałem nad włączeniem opcji logowania wszystkich zapytań mysql (log=) a potem za pomocą odpowiedniego skryptu wyciągać poszczególne dane ale sam rozmiar tego pliku po jednym dniu mnie trochę przeraża (ponad 1GB) :| Bardzo proszę o wskazówki Dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możliwe, użyj triggera , i do każdej tabeli go dodaj before: insert, update, select, delete, zapytanie powiekszające jakis tam licznik zapytan ewentualnie jakas bardziej zaawansowana operacja logująca na przykład dodatkowo użytkownika wykonującego zapytanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy dobrze rozumiem aby dodać tego 'triggera' do każdej już istniejacej tabeli we wszystkich bazach? (czyli ich modyfikacja)?
Jakoś nie bardzo rozumiem o co dokładniej chodzi z tym triggerem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) PS. Cytat CREATE TRIGGER was added in MySQL 5.0.2. Currently A ja pisałem wyżej, że bazę danych mam w wersji 4.0
Ten post edytował kaszanka 12.07.2007, 12:04:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sticker Nie ma czegos takiego jak trigger na select. Triggery tylko i wylacznie sa na DML
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:30 |