![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif)
Pisze skrypt sklepu internetowego, zależy mi na tym aby sklep obsługiwał wielopoziomowe kategorie tzn np: SPRZĘT AGD ---| .......................|-miksery .......................|-pralki---| .....................................|-ładowane od góry .....................................|-ładowane od przodu mój pomysł na tabele w bazie odpowiedzialna za przechowywanie informacji o kategoriach jest następujący:
tabela przechowujaca informacje o produktach:
problem pojawia sie przy próbie stworzenia menu ktore takze musi byc wielopoziomowe, a przedewszystkim dynamiczne tzn. musi tworzyc sie automatycznie na podstawie informacji pobranych z bazy danych. Udało mi się znaleźć pewne gotowe menu lecz nie potrafie poradzić sobie z jego tworzeniem na podstawie automatycznie pobranych informacji z bazy. kod menu i jego dokładny opis znajduje się pod adresem MENU nie będę go tu wklejał bo jest dosyć obszerny. Problem tkwi w napisaniu skryptu który wygeneruje kod korzystając z informacji zapisanych w bazie wg wzoru: Domyślam się że trzeba skorzystać z jakiś pętelek lecz nie mam pojęcia jak to zrobić. Może macie jakieś inne pomysły na strukture bazy bądź też samego menu chodzi mi poprostu aby udało mi się napisać skrypt sklepu z wielopoziomowymi kategoriami i menu do ich przeglądania. Z góry dziękuję za wszelkie porady. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:05 |