![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem... zrobiłem sobie edycje pliku PHP z ustawieniami. Kod wygląda następująco:
I tak, w textarea wyświetla się wszystko dobrze, tylko dzieją się dziwne rzeczy gdy się to sapisuje (fwrite), bo gdy zmienie ze w pliku ma się zapisac liczba 50 i pozniej spowroten na np 5 to na koncu pliku dodawany jest znak ">". Dlaczego? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwórz sobie notatnik, napisz w nim "aaaa" i zapisz plik. Następnie otwórz go ponownie w notatniku, ustaw kursor na samym początku pliku (tuż przed pierwszym "a"), naciśnij Insert na klawiaturze i napisz "bbb". Dokładnie tak działa funkcja fopen z flagą r+
Ty w swoim kodzie musisz najpierw pobrać zawartość pliku, a następie otworzyć go z flagą w, żeby usunąć jego aktualną zawartość. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie doszedłem do tego samego wniosku:) Tylko myślałem, że mozna to zrobic jakoś inaczej... no cóż, każdy sposób jest dobry.
Dziękuję i pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:46 |