Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> DNS'y..?
goku02
post 9.11.2003, 19:02:01
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

wlasciwie to nie o apachu, lecz nie wiem gdzie wsadzic ten temat. mniejsza z tym. mam taki oto problem - otoz niektorzy uzytkownicy korzystajacy z 'dobrodziejstwa' SDI nie moga dostac sie na moja strone [404 wywala] - gtapoland.com. ktos mi mowil, ze wynika zo z zadkosci odsiwezania bazy DNS przez telekomune czy jakos tak.
powiedzcie o co tu dokladnie chodzi? jak temu zaradzic?
Go to the top of the page
+Quote Post
dzieciol4
post 10.11.2003, 09:38:21
Post #2

-----

Witam!
Na pewno nie zalezy to od DNS. A jak myslisz czy SDI jest wolniejsze od modemu?? A ludzie korzystaja... Ale tak powaznie to powinienes przejrzec kontenery w apachu ktore sa odpowiedzialne za rewrite albo redirect bo moze tam jest namieszane. Zrob to i powiedz czy sie poprawilo jak nie pokombinujemy dalej biggrin.gif
+Quote Post
adwol
post 10.11.2003, 13:54:35
Post #3

-----

Cytat
Na pewno nie zalezy to od DNS

Chyba akurat w tym przypadku zależy. Sprawdziłem to z TPNetu i z innej sieci i o ile odpowiedź od DNSa obsługującego tą domenę w tej drugiej sieci była zawsze natychmiastowa, to w sieci TPSA bywało różnie. Czasami nie było w ogóle odpowiedzi, czasami była mocno opóźniona, a czasami pojawiała się normalnie. Biorąc pod uwagę, że serwer stoi gdzieś w Houston w USA to może być rzeczywiście różnie z dostępem.

Zastanawia mnie tylko dlaczego użytkownicy dostawali błąd 404. Sugeruje to, że jednak udało się połączyć z serwerem, ale może to było tylko jakieś dziwne proxy.
+Quote Post
dzieciol4
post 12.11.2003, 08:47:35
Post #4

-----

Hmm no wlasnie wzialem pod uwage ten blad piszac Ci ze to nie dns... Wiesz nie wiem teraz moze powinienes przestac korzystac z tpsa smile.gif . Sorki ale Ci chyba nie pomoge bo nie wiem czego to moze byc przyczyna...
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:50