![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasciwie to nie o apachu, lecz nie wiem gdzie wsadzic ten temat. mniejsza z tym. mam taki oto problem - otoz niektorzy uzytkownicy korzystajacy z 'dobrodziejstwa' SDI nie moga dostac sie na moja strone [404 wywala] - gtapoland.com. ktos mi mowil, ze wynika zo z zadkosci odsiwezania bazy DNS przez telekomune czy jakos tak.
powiedzcie o co tu dokladnie chodzi? jak temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Na pewno nie zalezy to od DNS. A jak myslisz czy SDI jest wolniejsze od modemu?? A ludzie korzystaja... Ale tak powaznie to powinienes przejrzec kontenery w apachu ktore sa odpowiedzialne za rewrite albo redirect bo moze tam jest namieszane. Zrob to i powiedz czy sie poprawilo jak nie pokombinujemy dalej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na pewno nie zalezy to od DNS
Chyba akurat w tym przypadku zależy. Sprawdziłem to z TPNetu i z innej sieci i o ile odpowiedź od DNSa obsługującego tą domenę w tej drugiej sieci była zawsze natychmiastowa, to w sieci TPSA bywało różnie. Czasami nie było w ogóle odpowiedzi, czasami była mocno opóźniona, a czasami pojawiała się normalnie. Biorąc pod uwagę, że serwer stoi gdzieś w Houston w USA to może być rzeczywiście różnie z dostępem. Zastanawia mnie tylko dlaczego użytkownicy dostawali błąd 404. Sugeruje to, że jednak udało się połączyć z serwerem, ale może to było tylko jakieś dziwne proxy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm no wlasnie wzialem pod uwage ten blad piszac Ci ze to nie dns... Wiesz nie wiem teraz moze powinienes przestac korzystac z tpsa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:50 |