![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli w zmiennej $file_css lub $file_js mam wygenerowany wczesniej przez PHP lancuch z kodem CSS lub JS i chce aby razem z kodem wynikowym do przegladarki zostaly wyslane wartosci tych lancuchow w postaci zewnetrznych plikow (przynajmniej zeby przegladarka tak to potraktowala) ktore potem beda wspolpracowaly u klienta to jak to zrobic
![]() Prosze o jakis przyklad kodu bo nigdy nie robilem czegos takiego i kompletnie nie wiem jak to sie robi (wydaje mi sie, ze trzeba wyslac jakies naglowki poprzez header(), ale nie wiem jakie). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu zapisz te zmienne do plików.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale, wtedy te pliki zostana na serwerze bo skrypt wysle kod wynikowy dopiero po tym jak zostanie wykonany a przegladarka nie sciagnie tych plikow zanim nie dostanie kodu w HTML wiec po sciagnieciu tych plikow nic ich nie usunie (chyba, ze jedno z kolejnych odwolan do skryptu, ale wtedy moze zrobic sie korek i powstawac bledy).
Chodzi o to zeby skrypt wyslal te pliki tak jak np. wysyla wygenerowany obraz ktorego na serwerze nie ma a jednak zostaje wyslany do przegladarki jako zewnetrzny plik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utwórz sobie plik który w zalezności od jakiejś zmiennej GET będzie serwować odpowiedni kod. Użyj header tak jak pokazał modic . Plik ten może wygladać tak:
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:35 |