![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem wyszukiwarkę która przeszukuje pliki na stronie.
Skrypt:
Chodzi mi to to żeby jeśli znajdzie sformułowanie w index.html to żeby później nie wyświetlał mi Nie znaleziono sformułowania., a jeśli nie znajdzie sformułowania w ogóle to wyświetlił raz Nie znaleziono sformułowania. a nie 4 razy. Proszę o pomoc. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Może zrobisz tak:
1. To co zrobiłeś nie jest takie głupie ale może 2 punkt ci coś doradzi 2. Google AdSense przeszukuje ci stronę w poszukiwaniu tego co chcesz znaleźć Przykład Możesz na lewym boku stronyzsp3a.za.pl Polecam ten drugi sposób ponieważ masz 2 w 1 wyszukiwarkę internatową i wyszukiwarkę twoich stron |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Piotrwusek nie chcę korzystać z Google AdSense wolę własne
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
poradzę ci żeby obrazu z mysql będzie duże lepiej a zamiast plików włuż te dane co masz w plikach do bazy danych bedziesz miał bardziej komfortowo
tak ja myśle |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to spróbuj zrobić tak:
Zmienną $found ustawiasz przed pętlą foreach. A fragment if(!$found) ... echo "Nie znaleziono sformułowania" dajesz po klamrze zamykającej pętlę. Powinno dać taki efekt jak chciałeś ![]() -------------------- http://cosi.com.pl
<? $kate or die ?> |
|
|
![]() ![]()
|
|
~Piotrwusek teraz nie ma takiej potrzeby. Jak zajdzie taka potrzeba to napiszę taką wyszukiwarkę
![]() ~Cosi* dziękuje Ci, aż wstyd się przyznać ale nie pomyślałem nad tym ![]() Ten post edytował Mike122 10.07.2007, 21:11:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drobiazg
![]() Tak trzymać. -------------------- http://cosi.com.pl
<? $kate or die ?> |
|
|
--kamila-- |
![]()
|
Goście ![]() |
a co zrobić zeby również szukało po stronach np.: cos_cos.html bo jesli jest w nazwie pliku znak _ juz wyskakuje błąd:
|
|
|
--james-- |
![]()
|
Goście ![]() |
a propos wyszukiwarki google, umieściłem ją na stronie , jednak nie pokazuje wyników, sądzę, że wynika to ze zmiany zawartości i robot jeszcze nie zaindeksował nowej. Jesli mam racje, to jak to "naprawic"?
|
|
|
--kamila-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam ponownie - ponzawiam pytanie - czy ktoś może mi pomóc? Mike122 napisał fajną i prostą wyszukiwarke tylko jesli w adresie jest znak _ to wyskakuje błąd jak powyżej. Ktoś wie jak to rozwiązać?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:35 |