![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: DC Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Tym razem mam problem nastepujacy: mam w bazie usera , np "Henio", i teraz rozchodzi sie o logowanie, wszystko dziala fajnie, ale moze zalogowac sie zarowno "henio" jak i "Henio" - chodzi mi o to zeby przy porownaniu przez ereg() lub jakims innym sposobem rozpoznawac takze wielkosc liter - jednym slowem zeby "Henio" mogl, a "henio" nie mogl sie zalogowac - oswieccie mnie niewiernego , juz dzisiaj wystarczajaco sponiewieranego , bo sam nic nie dam razy juz wymyslic:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj w manualu, na pewno gdzies tam to jest
-------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: DC Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poczytaj w manualu, na pewno gdzies tam to jest
ciekawe jak dlugo nad tym myslales :idea: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam ponownie.
Tym razem mam problem nastepujacy: mam w bazie usera , np "Henio", i teraz rozchodzi sie o logowanie, wszystko dziala fajnie, ale moze zalogowac sie zarowno "henio" jak i "Henio" - chodzi mi o to zeby przy porownaniu przez ereg() lub jakims innym sposobem rozpoznawac takze wielkosc liter - jednym slowem zeby "Henio" mogl, a "henio" nie mogl sie zalogowac - oswieccie mnie niewiernego , juz dzisiaj wystarczajaco sponiewieranego , bo sam nic nie dam razy juz wymyslic:) Jak wygłąda u Ciebie logowanie? Jak sprawdzasz czy użytkownik się zgadza z tym z bazy? Możesz zrobić tak: pobierasz użytkownika z bazy i porównujesz czy jest taki sam jak ten wpisany w polu do logowania np. Kod if($uzytkownik_z_bazy==$uzytkownik_z_formularza) {
echo("Zalogowany!"); } else { echo("Niezalogowany!"); } ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 01:57 |