![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Chciałbym zapytać czy da się oszukać datę i godzine np. Dziś jest Wtorek, 10 Lipca 2007 r. Mam do tego taki skrypcik:
wyświetlam go tak: w body:
na stronie: tylko mam pytanie - skrypt ten pobiera informacje o dacie i godzinie z ? 1) serwera na ktorym jest zaladowana stronka 2) ? Jeśli z serwera na którym jest strona to jak można oszukać datę i godzinę jeśli serwer ma się np. w Polsce a datę i czas chcemy wyświetlić chociazby w Chicago ? zamotałem ale może ktoś bedzie wiedział o co mi chodzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
omg, jak możesz ifem sprawdzać miesiące. O_O
Wystarczy, że podziałasz na getDate oraz setDate http://www.w3schools.com/js/js_obj_date.asp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z komputera-klienta (tego z którego się łączysz z serwerem).
Jeżeli chcesz pobrać czas z serwera, musisz użyć PHP i funkcji date(), a strefę czasową możesz zmienić np. dodając różnicę do pobranego czasu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:44 |