![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siemka, niech ktoś mi pomoże zrobić kod taki żeby dzielił mi na stronie wierszyki co są zapisane w pliku txt (wierszyki/wierszyki/milosne.txt).
Na stronie mam taki:
i on tylko wyświetla całą zawartość txt-u, a maże o takim co pokaże np 20 tylko a reszta będzie ukrytych na dole tak jagby w innych stronach np. Strona 1, 2, 3... Liczę na pomoc i z góry THX, pozdrawiam czytelników php.pl Ten post edytował maxserwer 10.07.2007, 14:08:43 -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
Moje strony: Ego, Forum, Wierszyki, Kawały, WebMaster, Katalog www |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było na forum wiele razy. Poszukaj pod słowem "stronicowanie".
-------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuje za podanie mi hasła, już szukam, ale jak ktoś ma i wie to niech pisz też
![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na plikach czy z bazy?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
powiem tak, mam na swojej stronie wierszyki, tak zrobione że jak ktoś doda to się dopisuje automatycznie do pliku txt i są one wyświetlane w na stronie, daje linka: WIERSZYKI
Jak wiesz jak to zrobić, żeby wierszyki same się automatycznie po jakimś limicie przecinały i były jako 2 strona, a na dole było np. Strona 1, 2, 3... , to proszę o pomoc, bo już mnie bania nawala jak takie coś zrobić. -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak juz ci mowiono: uzyj wyszukiwarki. Bylo multum razy, np tu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=72...l=stronicowanie Tworzysz tablice z wierszy i lecisz sposobem co w tamtym temacie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
No dobra, zgodzę się, ale jak znajdę jakiś kod, np.
to ten kod nie podzieli u mnie wyświetlanych wierszyków, tylko będzie wyświetlać obrazki, a taki mi jest wogóle nie potrzebny.... -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ty przeczytales chociaz topic co ci podalem? Dalej masz w nim stronicowanie. I jak mowilem, ty zamiast tamtejszej tablicy masz postronicowac swoją
ps: Cytat Proszę o pilną i szybką pomoc... popraw tytul na prawidłowy bo ten Twoj teraz to nie jest tytul... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Kurcze, ty mnie chyba nie rozszumisz, bo mi nie chodzi o tki kod, bo ten otwiera folder i robi linki na stronie do plików co w nim są, ja chcę podzielić stronę, tak że jest wyświetlane na niej txt do pewnego momentu i podzielony na następną stronę na część dalszą txtu...
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że dostałeś już swoje rozwiązanie tylko do lekkiego przerobienia, ale ty byś chciał gotowca a tak to się nie da
![]() ![]() Ten post edytował krowal 10.07.2007, 10:18:16 -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Kurcze, ty mnie chyba nie rozszumisz ty skolei nie czytasz co piszę:1) prosilem w poprzednim poscie o cos. zamykam wiec i czekam na PW 2) mowilem ci, ze dalej w tamtym topicu masz stronicowanie, czyli defacto to co chcesz zrobic. Byc moze tobie chodzi o inne stronicowanie, nie wiem, nie znam struktury twojego pliku. -- Ale Ty go nadal nie rozszumiłeś ![]() ~kwiateusz edit: otwarte @kwiateusz hehe ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Skoro Administrator odblokował temat, to zapraszam do pomocy mi, HELP!!!
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:15 |