![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zastanawia mnie jak bardzo połączenie z bazą danych spowalnia czas łądowania strony?
Mój skrypt rejestracji korzysta z 3 funkcji, w każdej funkcji znajduje się połączenie z bazą... Czy to poprawne rozwiązanie? Czy lepiej zrobić połączenie na początku skryptu i, przekazywać jego identyfikator do funkcji? Ten post edytował falfin 9.07.2007, 20:49:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zastanawia mnie jak bardzo połączenie z bazą danych spowalnia czas łądowania strony? Mój skrypt rejestracji korzysta z 3 funkcji, w każdej funkcji znajduje się połączenie z bazą... Czy to poprawne rozwiązanie? Jeśli na każdej podstronie będzie połączenie to łączysz się na początku skryptu a na końcu zamykasz połączenie, jeśli nie to sprawdzasz sobie na początku skryptu czy połączenie ma nastąpić i jeśli tak to się łączysz. Albo inaczej, dla niektórych rozwiązanie złee i wogóle ale co tam:
I tylko zamienić dane a potem sobie pobierać połączenie w odpowiednich funkcjach. Tak, wiem że singleton jest zły obleśny fuj i wszystko, ale jest to gwarant jednego połączenia, wywołanego jedynie w razie potrzeby. Pisane z palca ale powinno działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:45 |