![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem jak rozwiazac nastepujacy problem: tworze serwis bukmacherski, tabela 'kupon':
problem w tym, ze user moze wybrac ile meczy chce obstawic, minimum 2 i teraz 2 warianty: 1) maksymalnie 10 meczy zrobic dodatkowe 20 kolumn na kazdy dodatkowy mecz i obstawiony wynik i wypelnic je NULLami? 2) bez maksimum tutaj nie mam zupelnie pomyslu.... ![]() Nie wiem jeszcze, ktory wariant zechce pracodawca, ale z ciekawosci prosilbym o sugestie rozwiazania tego na 2 warianty ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje, to kupon_id sobie rośnie pojedynczo, tylko że user może mieć nieograniczoną (albo 10) liczbę kuponów.
Wtedy jak user ma 3 kupony, to ma 3 wpisy w tabeli o kolejnych numerach kupon_id, ale każdy z nich będzie miał to samo ID usera. Wszystkie zakłądy kolesia wybierszesz na zasadzie: . Do tego ewentualnie JOINem dane o użytkowniku czy tez zakładzie z innej tabeli. Ten post edytował singles 9.07.2007, 17:14:49 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, nie pomyslalem wogole o takiej formie
zacmienie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:42 |