![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę zaznaczyć, że nie jestem jego 100% autorem, gdyż w sieci znalazłem gotowe rozwiązanie (kilka funkcji). Moja rola ograniczyła się raczej do przepisania tego na wersję obiektową, tak aby było to łatwe i przyjemne w użytkowaniu
Przykład użycia:
Komentarze mile widziane (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Na forum jak i na moim blogu: http://blog.shpyo.net/?newsID=51 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm. Też te funkcje sobie kiedyś skleiłem w klasę, ale w porównaniu z Twoim przykładem mój będzie działał na większości serwerów. Użyłeś file na pliku zdalnym co jest w większości serwerów zablokowane. Do tego używa się CURL. No i teraz warto pisać wszystko pod PHP5.. PHP4 jest dla ludzi, którzy się nie rozwijają i stoją w miejscu.
Ten post edytował sf 10.07.2007, 08:54:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie, to niepotrzebne użycie OOP. Miałem kiedyś funkcję, która robiła dokładnie to samo. Jak już naprawdę chcesz to OOP, to jak powiedział sf, pisz w php 5 i dodaj dodatkowe metody (np. dajesz tablice z różnymi stronami i metoda zwraca tablice z pr dla każdej z tych stron) które uatrakcyjnią klasę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sf: klasa powstała dla ogółu. Większość webmasterów nie ma dostępu do najnowszej wersji PHP i nie na wszystkich serwerach jest włączona opcja CURL. Nie wszyscy mają dostęp do najnowszych wersji jak Ty.
@Moli: fajny pomysł z rozbudowaniem klasy o możliwość sprawdzania za jednym razem więcej niż jedną stronę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Większość webmasterów nie ma dostępu do najnowszej wersji PHP Z tym sie nie zgodze. PHP5 jest juz od wielu lat na serwerach i to na wiekszosci. Jak sie cos jeszce znajdzie z 4 to pojerzewam ze cos godnego nie polecania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@shpyo: jaki hosting nie ma PHP5? dużo osób to powtarza, ale na prawdę trudno znaleźć hosting, który by nie miał "piątki". na ovh jest php5 na darmowych kontach, na nazwa jest, na kei jest, na iq jest, home, az jest
co do curl to zdarzyło mi się, że nie było na strefa, ale napisałem emaila i mi włączyli, plpgsql też nie ma na wielu serwerach, ale wystarczy napisać i to włączą, za to dostęp do zdalnych plików przez file jest wyłączone na większości z uwagi na bezpieczeństwo Ten post edytował sf 10.07.2007, 10:39:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:56 |