![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
znowu mam problem z symfony.. tym razem przy próbie przeniesienia gotowego projektu z lokalnego na docelowy serwer. Przeniosłem cały katalog projektu - wcześniej utworzyłem go za pomocą sandbox-a. Najpierw miałem problem z plikiem .httacces powodował mi błąd nr 500 a uznałem że nie ma tam nic istotnego (może to przez to mi teraz nie chodzi?? ) więc go usunąłęm. No więc po tym zabiegu projekt ruszył z tym, że mam błędy:
tych ostrzerzeń o glob() jest jeszcze więcej- tylko wyciąłem bo różnią się tylko numerem linijki.. Wiecie może jak to naprawić?? Dodam, że safe mode mam na serwerze wyłączone. Mam tam jeszcze PHP 5.1.2, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój proces przenoszenia sf_sandbox (były różne błędy w międzyczasie) przebiegał następująco:
1. cały katalog sf_sandbox przeniosłem do głównego katalogu serwera (na home.pl) czyli mam tam katalog sf_sandbox 2. utworzenie wirtualnego serwera (mapowanie katalogu sf_sandbox) np. test.domena.pl gdzie sf_sandbox jet root-em 3. zmiany haseł, nazwa baz w plikach: propel.ini i database.yml w katalogu \config\ 4. załóżenie katalogu \tmp - ważne 5. no i oczywiście usunięcie zawartości cache i to chyba wsio, był jeszcze kłopot z wywołaniem (zjadało index.php) ale nie pamietam co zrobiłem, jest gdzieś na forum rozwiązanie, ew. jak będziesz miał kłopot to daj znać - pogłówkuję. plik .httacces pozostaje. mam nadzieję, że to pomoże Ten post edytował misiaczekmarek 9.07.2007, 11:51:40 -------------------- pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ignaces - na twoim hostingu jest wylaczona funkcja glob - nie jestes w stanie jej wlaczyc i Symfony nie ruszy. Ew mozesz sobie napisac odpowiednik funkcji glob.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. dzięki za instrukcje przenoszenia:) może przyda się jeszcze komuś albo mi w niedalekiej przyszłości bo być może właśnie zmienię hosting na home:) Mój problem jednak tak jak napisał Null polegał na tej funkcji glob() ale miałem nadzieje że da się tu jakieś ini_set()/ php_flag czy coś zastosować --> any way założyłem sobie na szybko darmowe konto na ovh (btw mają fajny system potwierdzenia -> telefoniczny) i zaraz po przeniesieniu sandboxa (nic więcej nie robiłem) wszystko poszło bez żadnego problemu. no nic widocznie skoro jest tyle plusów i zalet symfony to muszą być też jakieś wady/wymagania
![]() pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest wada - predzej administrator jest idiota wylaczajac glob()
![]() Ten post edytował NuLL 10.07.2007, 10:33:55 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
mi się wydaje że jednak trochę jest. nie mówiąc tylko o funkcji globe to jednak ciężko znaleźć np: miejce za free gdzie można wszystko przetestować - ciężko jest spełnić wszystkie wymagania (zdaje sobie sprawę że symfony jest zaawansowane i raczej i tak w darmowych miejscach chodzić nie będzie ale jeśli chodzi o samo testowanie to jest cięzko). wczoraj napisałem o ovh ale tam jednak odpaliła mi sie tylko pierwsza strona. dalej wymagało to rewrite i już był problem. Przejrzałem jeszcze troche hostingów i z cała pewnością wszystko chodzi na ugu. // z darmowych rozwiązań jak by ktoś kiedyś potrzebował.
Równocześnie napisałem wczoraj do administracji swojego hostingu i zostałem mile zaskoczony:) funkcja glob została mi dzisiaj odblokowana na moim koncie i symfony chodzi perfekcyjnie:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:07 |