![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuje zbudowac skrypt ktory pomoze mi wprowadzac dane do tabeli html ktora ma dwie kolumny
i chcialem ze jak np wprowadze rekordow 5 to sa ciagle w lewej kolumnie a 6 po wprowadzeniu sie pojawi juz w prawej 7,8,9,10 rowniez oczywicie to przyklad ze nie bedzie to czesto zmieniane jedynie w skali raz w roku to nie musze wyswietlac duzej ilosci rekorodw. Wymyslilem sobie ze przy wprowadzaniu rekordu zaznacze ze ma byc po prawo albo po lewo i uzylem divow ( nie koniecznie musi byc ta tabela jak div tez podzialal by ) i zrobilem cos takiego
Moje myslenie bylo takie ze jezeli columna==0 to wyswietli mi te divy co maja float left a jezeli columna==1 to wyswietli ten drugi div i wtedy sie ladnie to by rozdzielilo na dwie kolumny jednak cos bardzo jest nie ok bo wyswietla mi tylko pierwszy warunke column==0 moze ktos wskazac jak moge to wyswietlic albo zrobic dwie kolumny?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz co zrob cos takiego
przy wyswietlaniu ustaw sobie zmienna ktora bedzie sie zwiekszac i jezeli dojdzie do 5 to dasz podzialke np. Kod //tabelka wiadomo jaka
if($counter % 5 == 0){ echo'</td><td>'; } //koniec tabelki tez raczej wiadomo jak |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:08 |