![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż napisałem system logowania za pomoca sesji ale teraz chciał bym to rozbudować i napisać takie statystyki czyli osob jest aktualnie zalogowanych i wypisać loginy osób zalogowanych tylko niewiem jak to zrobić ? Prosze o pomoc. (moze trzeba utworzyc dodatkowe pola w bazie sql i tam cos zapisywać czy coś ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak dobrze myślisz, utwórz sobie dodatkową tabelę gdzie będziesz zapisywał np. nazwe zalogowanego użytkownika, id i czas
-------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... A nie ma funkcji ktora zwracalaby informacje ile sesji i jakie sa aktywne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz takie rzeczy to własna obsługa sesji (preferuję bazę). Ja zastosowałem w swoim frameworku taką tabelę:
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nooo czyli tak jak myslałem zapisywać to w bazie sql
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:27 |