![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że jest wiele postów na ten temat, jednak nie mogę dojść do rozwiązania problemu.
Przenoszę stronę z i365.pl na proste.pl i mam problem z kodowaniem. Konfiguracja PMA i MySQL’a na i365.pl: • MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8) • MySQL connection collation: utf8_unicode_ci • Metoda porównywania napisów [Collation] dla pola tekstowego: latin1_swedish_ci • Metoda porównywania napisów [Collation] dla tabeli: latin1_swedish_ci Konfiguracja PMA i MySQL’a na proste.pl: • MySQL charset: ISO 8859-2 Central European (latin2) • MySQL connection collation: utf8_unicode_ci I najpierw chcę przenieść strukturę bazy. Eksportuję ją w trybie zgodności z MYSQL40. Importuję w proste.pl. Teraz czas na dane. Normalny eksport powoduje wyświetlanie znaków zapytania. Tak to wygląda po wklejeniu do EdHTML’a: ![]() Próbowałem skryptu FanFatal’a, sposób dzolo i żadnych efektów. Mam dostęp do phpmyadmina na i365 jeszcze tylko dzisiaj, dlatego muszę załatwić kodowanie jeszcze dziś. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
w phpmyadminie na i385 wpisz Show variables a następnie sprawdź jakie masz character_set_* i collation_* i to samo zrób na prote.pl i potem tylko w skrypcie przy łaczeniu z bazą musisz dać mysql_query(set [itu to co trzeba poprawić]) np mysql_query('SET character_set_server = 'utf8',
collation_connection = 'utf8_general_ci', character_set_client = 'utf8', character_set_results = 'utf8';'); chodzi o to żeby na proste.pl były te same wartości co na i385 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak ten sposób nie pomaga. Udało mi się uzyskać tylko jakieś dziwne znaczki zamiast znaków zapytania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj narzędzie MySQL Migration Toolkit
No ale to musisz u siebie odpalic serwer bazy danych bo pewnie nie będziesz mogł sie połączyć nim z bazą na serwerze hostingowym... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:03 |