Witam
Wiem, że na ten temat może poczytać w różnych miejscach. Jednak ja naprawdę nie wiem co robię źle. Mam prosty system newsów oparty na plikach tekstowych. Chciałam do niego dołożyć porcjowanie w taki sposób, aby wyświetlał mi tylko po 10 wiadomości i tworzył podstrony. Kawałek kodu dotyczący porcjowania wstawiłam i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że uruchamia mi odpowiednich podstron i nie wiem dlaczego. Oto źródło z którego korzystam:
$open=fopen("news.txt","r+");
$news=fread($open,9999999);
$exp=explode("|^;^|",$news);
rsort($exp);
$naStronie = 10;
if($_GET['strona']) $strona = $_GET['strona'];
else $strona = 0;
$lines = file('news.txt');
$size = sizeof($lines);
for($i=0; $i<ceil($size/$naStronie); $i++) {
if($strona==$i) echo "[".($i+1)."] ";
else echo "<a href=?strona=$i>[".($i+1)."]
</a> ";
}
$a=0;
while(!$exp[$a]=="")
{
$nw=explode("|;|",$exp[$a]);
echo("
<center><table border='1' cellpadding='3' cellspacing='3' style='border-collapse: collapse' bordercolor='gray' width='85%'> <td width='100%'bgcolor='#3869a1' height='20' style='margin-left: 5; font-size: 11; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-seif'> <td width='100%' bgcolor='#FFFFFF' cellspacing='5' bordercolor='#ffffff'> <p style='font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-seif; font-size: 11; margin-bottom: 10'> <table border='0' width='100%'> <font style='margin-left: 5' size=1><b>Dodał:
</b><a id='index' style='font-size: 9' title='$nw[3]' href=mailto:$nw[3]> $nw[2]
</a> $a++;
}
Bardzo będę wdzięczna za pomoc.