![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Borykam się z tematem dynamicznego tworzenia hiperłączy, mianowicie chcę w czystym JS tworzyć linki, z powodu między innymi takiego, że standard W3C xHMTL 1 nie przyjmuje takiego zapisu: <a href="ss"> <div> asdasd </div> </a> a po drugie dlatego, iż to będzie dla mnie o wiele wygodniejsze. Bardzo proszę o jakiś przykład dynamicznego tworzenia linku. Pozdrawiam, Łukasz. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. bo zamykasz element blokowy w liniowym, nadaj display: block; dla tego linku i będzie ok
2. to że oszukasz walidator nie tworzy twojej strony zgodnej ze standardami |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ale najbardziej rozchodzi mi się o to że będzie mi wygodniej tworzyć takie linki... znaczy stworze sobie tablicę linków i potem pętlą wszystko przypisze i przyszłe zmiany będą bardzo wygodne
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz oszukiwać walidator?
![]() W elemencie liniowym nie może być blokowy. Nie moge tego wogóle zrozumieć. Po co Ci ten div? Jeżeli chcesz żeby linki były jeden pod drugim, to sie robi liste i już. Przykładowo: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
PO 1 nie powtarzaj wypowiedzi @abc667
PO 2 powiedziałem że juz nie oto chodzi... ZAPOMNIJCIE o tym validatorze... po prostu wygodniej mi będzie tworzyć linki dynamicznie przez JS. I bardzo proszę o sposób jak to zrobić. Pozdrawiam, Łukasz. Ten post edytował misiek172 7.07.2007, 23:05:34 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował ferr 7.07.2007, 23:28:48 -------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:25 |