![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwaga, komp naprawdę tragiczny: pentium 166mhz, 96mb ram dimm, svga.
Musi spełniać trzy warunki: Odtwarza mp3 Ma coś pokroju painta Ma edytor tekstu, nawet najprostszy To musi być linux żebym mógł stworzyć konto które uniemożliwi przypadkowe usunięcie jakiegokolwiek pliku, komp ma być zabawką dla upośledzonego chłopaka (umysłowo i fizycznie, chłopak prawie nie ma czucia więc rodzice nie zafundują mu normalnego sprzętu bo on dosłownie nie ma pojęcia jak jest silny i jak jego puknięcie może zmasakrować hardware, dodam że jest to rozrabiaka i raczej zabunkrowanie towera nie przejdzie...) Proszę o pomoc, wiem że na forum był gdzieś temat o jakimś małym linuksiku raczej spełniającym te warunki ale nie mogę się go doszukać. Możliwe że to nie na tym forum był ten temat, jeśli tak to sry. //edit Chyba dokopię się do czegoś odpowiedniego na http://www.linuxlinks.com/Distributions/Mini_Distributions/ Ten post edytował fiszol 6.07.2007, 19:18:03 -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linux from scratch? poszukaj w archiwach. jakiś linux np. slackware z jądrem 2.4 tak z około 2000 roku na pewno pójdzie. tylko nie wiem czy mają tak stare archiwa...
najważniejsze to nie uruchamiać nowych programów, kde 4 i takie tam. jak widzę są niepotrzebne, ale uważaj, żeby się jakieś najnowsze cuda tam nie zapałętały, bo będzie po pamięci conajmniej. x'y najlepiej jeszcze 6.coś, nie 7. rozumiesz schemat? Ten post edytował Jabol 6.07.2007, 19:52:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i jeszcze ewentualnie Damnsmalllinux powinien działać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak rozumiem Jabol
![]() ![]() -------------------- \o/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:03 |