![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W tabeli aktualnosci przechowuję newsy. Każdy wpis ma przypisany unikalny identyfikator. W drugiej tabeli znajdują się rekordy zdjęć. W każdym rekordzie oprócz pola z nazwą pliku znajduje się pole nr, które określa do jakiego newsa odnosi się dane zdjęcie. Jeśli identyfikator danego wpisu zgadza się z zawartością pola nr w drugiej tabeli, obok wpisu ma pojawić się zdjęcie. Zapisałem taki kod:
Nazwa pliku drukowana jest niestety, tylko dla pierwszego newsa o najwyższym identyfikatorze. Jak mogę poprawić mój skrypt? Ten post edytował grzesq 6.07.2007, 17:51:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub (musisz wpisac Twoje nazwy pól w bazie w poniższym kodzie)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: /home/skawina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest chyba tego typu ze podczas wywyołania tej pętli w środku mysql_fetch_array zapamietuje że już przejrzał tablice i w nastepnych wywołaniach pętli zewnętrznej pętla wewnętrzna nie jest wykonywana.
Spróbuj tak (nie jestem przekonany czy działa poprawnie proszę o korektę jak coś)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj podopisywać dolarki na początkach raczej? edit: Zapomniałem dodać, że w tej drugiej tabeli może być więcej niż jedno zdjęcie do pojedynczego identyfikatora z tabeli pierwszej. W przypadku tego drugiego rozwiązania otrzymuję błąd, a jak wklepie zapytanie w phpMyAdmin to mam: Kod MySQL zwrócił komunikat: #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'p.nr_tytulu=a.nr GROUP BY a.nr ORDER BY a.nr DESC LIMIT 0, 30' w linii 1 edit2: Hostis - Twój skrypt spełnia zadanie! Jest tam kilka drobnych błędów w nazwach tablic (plik zamiast pliki) ale do drobiazg (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dziękuję obu panom za pomoc! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował grzesq 6.07.2007, 22:19:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:32 |