![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich i prosze o jakies wskazowki
Otoz mam do wywietlenia z bazy danych liste krajow (horyzontalnie), bedzie ich wiecej lub mniej do wyswietlenia, wszystkow w zaleznosci od wyboru uzytkownika. Pozostajac w zgodzie ze standardami:) wyswietlam te wyniki za pomoca elementu <ul> i <li>, gdzie li jest wyswietlany :inline. Wszystko w divie o szerokosci mniej wiecej 500px; I kurczaki wszystko dziala, do momentu, kiedy nie wybierze sie kilkudziesieciu krajow. Wtedy zaczynaja sie problemy polegajace na tym, ze kraje, wychodza mi poza diva i to dosyc "bardzo", przelamanie do drugiej lini nastepuje tylko przy krajach zawierajacych w nazwie spacje np kraj Sierra Leone dzieli sie na Sierra, a Leone znajduje sie juz w drugiej lini.Dodawianie w kodzie za danym krajem tez nie pomaga. Alternatywa pozostaje mi floatowanie tych elementow, wtedy na sile dziala,chociaz wolalbym stosowanie list Bylbym wdzieczny za jakies podpowiedzi Dzieki Kondor -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mialem na samym poczatku i tez "skucha"
narazie mam te kraje na float:left; ale w IE6 cos czasem zgrzyta z krajami dwu. trzy wyrazowymi Niestety -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze bedzie Ci wychodzil, bo widzisz, <ul> wymusza lewy margines, i z tego powodu wychodzi za div'a. Sprobuj wykorzystac ponizszy przyklad z CSS ustawionym na <ul> i bez:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:37 |