![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dwie ramki:
W jednej jest przycisk, w drugiej treść. Chciałbym wywołać funkcję, która modyfikuje zawartość drugiej ramki (na nowo napisać jej zawartość z użyciem document.write() ), ale chciałbym, aby odbywało się z przycisku w pierwszej. Zrobienie tego w PHP jest wykonalne, ale zależy mi, aby obciążyć procek użytkownika, a nie serwera. Czy ktoś ma jakieś sugestie? Z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tablica z ramkami
Kod parent.frames[2].document.write albo Kod parent.nazwa_ramki.document.write
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! wszystko działa!
a teraz pytanie nr. 2: wiem, że można wywołać funckje pisząc coś na pasku adresu, jakieś "java script:funckja()", coś w tym stylu, ale nie wiem dokładnie jak - czy ktoś o tym słyszał, umie to wywoływać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to jak wpisujesz i już:
Kod java script:alert('aaaaaaaaa') ale po co, to nie wiem -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:35 |