![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam bazę danych z listą stron i chciałbym za pomocą formularza ustawiać która strona ma się wyświetlać jako główna. W bazie danych domyślnie dla pola "strona_g" jest zero. Po zaznaczeniu w formularzu chciałbym przypisać tej stronie 1. Nie wiem do końca jak mam przesyłać tę tablicę.
Struktura bazy:
Ten post edytował rja 5.07.2007, 14:36:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro to jest radiobutton to przecież nie jest tablica tylko value. Tablice masz dla checkboxów.
-------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Tu się zgodzę. Na początku myślałem o checkboxach, ale to musi być na radio. Temat jest może zły. W każdym bądź razie jak to poprawić.
Tzn. dla jednaego ID nie jest dla mnie problemem przypisania 1, ale chciałbym przy zmianie, tam gdzie była 1 przypisac 0. NIe wiem jak zrobić tam pętlę, bo rozumiem że jak jej nie będzie to po kilku zmianach wszędzie będę miał 1. Chyba zamotałem. Ten post edytował rja 5.07.2007, 14:33:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż w takim razie wycinek kodu z tym radio...
-------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
Przecież jest cały kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że masz tylko jedną wartośc 1, więc po prostu wykonujesz:
a potem ustawiasz gdzie potrzeba wartość 1 -------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]()
|
|
Autora przepraszam, przeoczyłem.
Kod: Zamiast 'sg[]' w linii 57: Zamiast linii od 6 do 16:
Ten post edytował uli 5.07.2007, 14:57:29 -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za zamieszanie już wszystko jasne. To przez to że o Radio myślałem jak o tablicy.
dzięki wielkie wszystkim za pomoc i oświecenie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 07:03 |