![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Sorry, że zakładam tyle tematów, ale żadne z moich dotychczasowych nie są ze sobą powiązane i żaby zapytać o coś nowego zakładam następny. Jeszcze raz sorry.
A teraz przejdę do tematu. Otóż chciałbym wyświetlić na stronie z wynikami dane z jednego pola w bazie mysql. Ale pole, które mam zamiar wyświetlać ma ustawiony atrybut, że może nic nie zawierać. I teraz jak napisać skrypt, żeby w momencie gdy to pole jest puste wyświetlał dane z innego pola. Bardzo proszę o pomoc.... to już chyba ostatni raz... dzisiaj Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
zaczekaj, moze ktos napisze jak to zalatwic jednym zapytaniem SQL
a z poziomu PHP to przeciez wystarczy zrobic odpowiednie warunki, sprawdzac czy puste i jesli tak to omijac -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Właśnie nie wiem jak z poziomu php sprawdzić czy pole jest puste. Jeśli byś mógł podać mi odpowiedni kod, to byłbym bardzo wdzięczny
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
masz tez funkcje w php -> is_null" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował my salsa 4.07.2007, 18:42:45 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
|
|
|
|
@flv a jak zrobić, żeby z pomocą tego zapytania do sql wyświetlić dane na stronie wyniki.php, bo jak wklejam, ten twój skrypt (pozmieniałem nazwy pierwsze_pole na pole których potrzebuję), to wtedy wywala mi błąd.
Sorry, za może głupie pytanie, ale ja dopiero niedawno zacząłem próbować swoich sił w php i nie wiem jeszcze do końca co i jak? |
|
|
|
|
|
|
moze napiszesz jak wstawiles i jaki blad widzisz
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
|
|
|
|
Już sobie poradziłem. Ale dzięki mimo to.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:48 |