![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co może być powodem tego, że plik JPG tudzież gif widziany w colreu wygląda ok, a widziany na stronie jakby tracił ilość barw. Gradient zamienia się w bardzo szarpany kształt...
-------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
niestety - exporter corela do jpg czy gif jest nieco dziwny.
Fachowcy zapewniają, że 'this is not bug, this is feature', jednak ja wychodzę z założenia, że coś jest nie tak. Na szczęście opracowaliśmy prosty 'hack' na problem konwersji barw. Jeśli jakieś elementy grafiki np. z designu mają trafić na stronę w postaci jpg lub gif, przed ich pocięciem całemu designowi robimy print screen, a następnie wklejam go do tego samego dokumentu. Następnie ustawiam przezroczystość otrzymanego dokumentu na 50%, i ustawiam, by grafiki dokładnie się pokrywały. Następnie można dowolny fragment zapisywać do jpg - wszystkie kolory będą takie, jakie widzisz. Trochę to zakręcone - pojawia się więc pytanie, dlaczego nie skorzystać z innego softu? Niestety - żaden inny program, z którym udało mi się spotkać, nie pozwolił mi na wygenerowanie tak małych objętościowo i tak dobrych jakościowo jpg jak właśnie Corel, a na dodatek - ma interfejs który bardzo mi odpowiada. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety - żaden inny program, z którym udało mi się spotkać, nie pozwolił mi na wygenerowanie tak małych objętościowo i tak dobrych jakościowo jpg jak właśnie Corel, a na dodatek - ma interfejs który bardzo mi odpowiada. Ale Corel Draw czy Photopaint? Czy coś jeszcze innego? Pytam z ciekawości. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
z uwagi na to, ze chodzi o jpg albo gif'y - sądzę, że chodziło o PhotoPaint, i dokładnie na jego temat się wypowiedziałem.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:58 |