![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na swojej stronie wykorzystałem skrypt rejestrujący i logujący. Wszystko fajnie działa. Po zalogowaniu użytkownikowi wyświetlająsię dane: Login, Imię, Nazwisko, E-mail itp... i jest OK. Jednak gdy sam chcę te dane "ukazać" w panelu użytkownika mam puste pola. Zapewne gdzieś wkradł sie błąd... ale nie jestem wstanie go zlokalizować, z góry dzięki za wszelką pomoc.
Oraz plik z funkcjami: (tylko fragment)
Probowałem to samo w innym kodzie. Mój problem polega chyba na tym iż niepotrafię "pokazać" danych z tabeli po zamknięciu pętli. Próbowałem z innym kodem:
I echo mi wychodzi puste. Gdzie popełniam błąd ![]() Ten post edytował SirSpec 4.07.2007, 10:50:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś zadeklarować zmienną przed pętlą, a będzie ona dostępna poza ciałem pętli, czyli:
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nierozwiązało to problemu :-\ Echo wciąż puste
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie możesz zapisywać danych w sesji ?
-------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
niepomyślałem o tym (znam php bardzo krótko) więc chciałem to rozwiązać tą metodą.
Sesja będzie prostszym rozwiązaniem ? |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie wiem czy prostszym. ale w skrypcie kożystasz z sesji to dlaczego nie podać w niej pare dodatkowych zmiennych
![]() ![]() Jak uważasz ![]() -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
|
|
![]()
|
|
Ahhhh ty mówisz o pierwszym skrypcie
![]() Mógłbyś podać kod do zastosowania aby rozwiązać problem sesją w tym przypadku :-] Ten post edytował SirSpec 7.07.2007, 08:29:38 |
|
|
![]()
|
|
np
Kod $_SESSION['login'] = $login; $_SESSION['email'] = $email; i jak bedziesz chcial je wyciagnac z sesji to robisz: Kod $wyciagnietylogin = $_SESSION['login'];
Ten post edytował kallosz 7.07.2007, 08:40:11 -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nierozwiązało to problemu :-\ Echo wciąż puste ![]() Właściwie to zmienna powinna być widoczna nawet bez deklaracji przed ciałem pętli, na moje oko to pewnie tam są dwa (lub więcej) rekordy i pierwszy ci się wyświetla a drugi jest pusty i tablica $wiersz się nadpisuje i dlatego po wykonaniu pętli masz taki rezultat. -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
np Kod $_SESSION['login'] = $login; $_SESSION['email'] = $email; i jak bedziesz chcial je wyciagnac z sesji to robisz: Kod $wyciagnietylogin = $_SESSION['login']; Niestety bez zmian echo wciąż puste ![]() BTW. ta druga zmienna jest potrzebna ? Problem nr 2 rozwiazany, wystarczyło zamknąć } linijkę niżej ;-) Ale nadal niewiem dlaczego panel użytkownika niechce działać :/ Ten post edytował SirSpec 7.07.2007, 17:20:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:10 |