![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chce wykorzystac fukcje klasy Sessionara 1.5 (taki modulik na licencji GNU) natomiast mam problem,SID, ktore w klasie sie zapisuje jest generowane przez te funkcje itd... mam zrobione logowanie na bazie i to juz dziala. jak loguje to zapisuje wygenerowanego SIDa z klasy do [php:1:ab1f45cbd5]<?php session_register("sid"); ?>[/php:1:ab1f45cbd5] aby po tym potem odczytywac dane z sesji zapisanej w bazie. ale gdy mam linki np do innych stron a. zbudowane na zasadzie zmiennych np. [php:1:ab1f45cbd5]<?php href = <?=$WWWROOT/lista.php?> ?>[/php:1:ab1f45cbd5] b. wbudowane w menu z javascriptu z punktu A przechodze normalnie i czytam SIDa z $sid ale z punktu B juz nie. ma wlaczone trans id w php.ini czyli zeby automatyczie dodawalo sie PHPSESSID do linkow a to sie nie dodaje do linku z menu w javascripcie. zrobilem tak , ze przechowuje go w [php:1:ab1f45cbd5]<?php $SESSION ?>[/php:1:ab1f45cbd5] potem przekazuje go do klasy i jezeli jest to nie robie nowej sesji tylko dzialam na tym sid. przechodzac do innych stron gdzie oczywiscie uzywam [php:1:ab1f45cbd5]<?php session_start() ?>[/php:1:ab1f45cbd5] trace to co mam w [php:1:ab1f45cbd5]<?php session_register("sid"); ?>[/php:1:ab1f45cbd5] CZy ktos uzywal juz sessionara 1.5 >? mozna ja sciagnac z http://php.dn2k.ch Pomozcie, siedze juz trzeci dzien nadtym ![]() z ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak uzywalem trzymaj sie od tego jak najbardziej z daleka (nie zartuje) napisanie mi wlasnego mechcanizmu sesji zajelo mi 3 godziny wiec nie oplaca sie korzystac z takich narzedzi szczegolnie ze sa beznadziejne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba Twoj kod nie jest na licencji GNU
![]() pisze aplikacje w phpie jako prace dyplomowa ale cos mi te sesje nie wychodza ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak naprawde to moje sesje to tylko tak nazywam
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki.
wlasnie wczorja sobie poradzilem z tym wszystkim. uzylem session_id() do przywracania danych z sesja tylko ID sessji zapisuje w cookie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:03 |