![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobry dzial wybralem - mam pytanie odnosnie javascript'u.
czy da rade utworzyc pole typu text zeby nie ciagnelo do bufora wysylanych tekstow? robie czata i za kazdym razem kiedy sie wklepuje wiadomosc to wyskakuje lista starych tekstow... chce tego uniknac... serdecznosci! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do tego pola autocomplete="off", niestety nie wiem czy dziala to na jakis przegladarkach poza IE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki!
![]() a moze w takim razie jeszcze ktos mi pomoze zrobic, zeby po wczytaniu strony konkretne pole input bylo "focus"/aktywne....? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] a moze w takim razie jeszcze ktos mi pomoze zrobic, zeby po wczytaniu strony konkretne pole input bylo "focus"/aktywne....?
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=6637&h...highlight=focus -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
wyskakuje mi blad: oczekiwano obiektu
![]() fragment kodu: Kod <html>
<head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> <!-- function initForm() { document.czat.tekst.focus(); } //--> </head> <body bgcolor=black leftmargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0 onLoad="initForm()"> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
document.forms.czat...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat document.forms.czat...
document.forms zawiera tablice objektow form wiec to co napisales jest kompletna bzdura! sorry ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wyskakuje mi blad: oczekiwano obiektu
![]() fragment kodu: Kod <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> <!-- function initForm() { document.czat.tekst.focus(); } //--> </head> <body bgcolor=black leftmargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0 onLoad="initForm()"> 8O a <script> tag? gdzie jest? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat document.forms.czat...
document.forms zawiera tablice objektow form wiec to co napisales jest kompletna bzdura! sorry ![]() Sory ![]() Zreszta stosuje taki zapis od zawsze i od zawsze dziala, wiec nie sciemniaj mi tu ;P |
|
|
![]()
|
|
[quote]a <script>
ups :oops: poza tym Fido jest tak jak mowisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sory
![]() Zreszta stosuje taki zapis od zawsze i od zawsze dziala, wiec nie sciemniaj mi tu ;P ok,ok nie gotuj sie ![]() ![]() jesli juz to document.forms['formName'] lub tak jak powiedziales przez index forma w tablicy lub poprostu document.formName |
|
|
![]()
|
|
Cytat ok,ok nie gotuj sie
![]() ![]() Alez ja sie nie gotuje ( najwyzej czasami smaze ![]() Pozatym z tego co wyczytalem document.forms nie jest tablica a jednak obiektem... a wg specyfikacji JS do wlasnosci obiektu mozna sie dostac na oba podane przez nas sposoby ;P |
|
|
![]()
|
|
tablica to objekt!
![]() |
|
|
![]()
|
|
No wlasnie... cos mi nie graly te rozne wersje podawane przez rozne zrodla.. a wiec jesli to obiekt to nieslusznie mnie zjechales ;P bo w specyfikacji jest napisane, ze do pol obiektu mozna sie odwolywac tak jak ja to zrobilem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:25 |