![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Moja strona działa na zasadzie includowania (przykładowy link ?x=home). Przed wysłaniem html i head wstawiłem logowanie. Problem jest właśnie w skrypcie na logowanie. Coś zrobiłem źle :(. index.php (zostawiłem tylko to, co potrzebne):
access.php:
cookie.php:
Jestem np. na stronie blablabla/?x=team i wpisując poprawne dane staję się zalogowany. Problem w tym, że gdy kliknę link do strony np. ?x=home (lub innej podstrony), to po przejściu na tą stronę już nie jestem zalogowany. Czyli jakby sesja nie spełnia swojego zadania. A chcę być zalogowany, aż do wygasnięcia ciasteczka, bądź wylogowania. Jakieś pomysły? :) Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niepotrzebnie w ciasteczku przechowujesz ( jak się domyślam ) wartość odpowiadającą za uprawnienia, ciasteczka można modyfikować i jak widzę, dostęp jako administrator, można uzyskać bardzo łatwo :]
Trochę ten Twój kod jest zagmatwany, użyj konstrukcji takich jak var_export" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do sprawdzenia czy w tablicy $_SERVER są dane umożliwiąjące rozpoznanie użytkownika, upewnij się. Dodaj session_start() na początku index.php, może być tak, że sesja nie jest widoczna. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to z tymi ciasteczkami dałem ciała
![]() Teraz access.php wygląda tak:
Zaś cookie.php tak:
Jakie jeszcze są tu dziury? ![]() Ten post edytował pentel 4.07.2007, 14:08:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Niedaleko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witka,
No tak patrząc na szybko to nie jestem pewien czy to dobrze, że przetrzymujesz w cookie usera i hasło. Nie ma raczej większego problemu z wyciągnieciem czegoś z pliku cookie i podszycia się pod takiego nieświadomego użytkownika. Pozdrawiam -- Dalrin Ten post edytował Dalrin 24.08.2007, 13:58:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:24 |