![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tej pory korzystałem z php zainstalowanego jako moduł apacha. Czy ktoś z Was instalował php w trybie FastCGI? Jaka jest dokładnie różnica między tymi dwoma rozwiązaniami? Wiem tylko tyle, że instalka jako moduł daje użytkownikom większe prawa? Z drugiej strony gdzieś kiedyś czytałem, że instalowanie php jako FastCGI nie jest bezpieczne.. Trochę zgłupiałem. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy do czego stoi ta maszyna na której chcesz kompilować ?
jak to maszyna developerska to może być i fastcgi. tu jest też taki mały paradoks - będziesz chciał mieć php4 i php5 albo dwie różne piątki to jedno może działać jako moduł ale już kolejne nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy do czego stoi ta maszyna na której chcesz kompilować ? Serwer firmowy, odpalone aplikację webowe dla firmy (tylko po intranecie) i dostępne z zewnątrz. jak to maszyna developerska to może być i fastcgi. tu jest też taki mały paradoks - będziesz chciał mieć php4 i php5 albo dwie różne piątki to jedno może działać jako moduł ale już kolejne nie. Tylko php5. To jak to jest bezpieczniejszy jest moduł czy fastcgi? I w sumie jaka jest naprawdę różnica? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:33 |