![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktoś może wie jak rozwiązać następujący problem: Chodzi o to by przy wejściu na stronę został spisany alias (alias.jakasdomena.pl), po czym został przetworzony przez skrypt i wczytał odpowiednie dane odpowiadające temu aliasowi. Mam nadzieję że jasno opisałem. Pozdrawiam MySQL 5 + PHP 5 . Ten post edytował wht 3.07.2007, 14:37:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba się nie zrozumieliśmy, więc nie jasno napisałem.
Jest kilka stron: a.cos.pl b.cos.pl c.cos.pl Ich kod html/php pochodzi z jednego źródła. Przy wejściu na stronę a dane wczytane z MySQL są unikatowe tylko dla niej wszystkie informacje zawarte na stornie. Wchodząc na stronę b.cos.pl fizycznie wszystkie grafiki kody itd są identyczne jak na stronie a, z wyjątkiem danych wyciągniętych z bazy. No chyba jasno. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebujesz do tego przerobić .htaccess, potem na podstawie danych zawartych w tablicy $_SERVER, wyciągniesz sobie wartość przed kropką i w zależności co to będzie wyświetlisz odpowiednie dane. Może to brzmi trochę zawile, ale wcale stworzenie czegoś takiego nie jest trudne.
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Doszedłem do prostszego rozwiązania (bez przerabiania .htacess) , aż mi głupio, że wcześniej na to nie wpadłem.
Skrypt przedstawia się następująco: Kod <?php $_url_full = $_SERVER['SERVER_NAME']; $_tab_url = explode(".", $_url_full); if ($_tab_url[0] =="www" ) { $_alias = $_tab_url[1]; }else{ $_alias = $_tab_url[0]; } ?> Wklejam kod, jakby ktoś miał podobny problem. Ten post edytował wht 11.07.2007, 12:35:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:38 |