![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zapisać kod HTML pliku index.php do osobnego pliku, np. index2.php
Gdy korzystam z funkcji fopen, pokazuje mi się nie kod HTML, tylko cała zawartość pliku, czyli razem z PHP... Wiem, że do tego trzeba użyć funkcji fsockopen,ale ona też nie do końca działa... Może dlatego, że pracuję na Krasnalu?
Więc w jaki sposób mam wyciągnąć HTML'ową zawartość danego pliku, która jest widziana okiem użytkownika? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents, chociaż sockety też powinny działać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak otworzysz przez przeglądarkę ten adres to masz przeparsowany plik?
Jeśli tak to w skrypcie też będziesz miał. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic mi się nie pokazuje, skopiujcie ten kod, włączcie krasnala, a zobaczycie...
właśnie nie wiem dlaczego, a zależy mi na tym, by system za każdym razem nie łączył się z bazą danych, tylko ładował całą zawartość osobnego pliku do indexu - oczywiście codziennie następowałaby synchronizacja |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nic mi się nie pokazuje, skopiujcie ten kod, włączcie krasnala, a zobaczycie... Który kod? Ten podany wyżej? Jeśli tak, to chyba jasne, że nic się nie wyświetli ;] Najprościej jest użyć do tego file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual:
Tyle, że na niektórych serwerach wrappery URL dla funkcji systemu plików (fopen, file, file_get_contents) są wyłączone. Można też to zrobić przy użyciu fsockopen:
W tym przypadku trzeba znać podstawy protokołu HTTP. No i zmienną $content będziesz musiał jeszcze oczyścić ze śmieci (nagłówki, itp.) Trzecia możliwość to cURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual:
Ten post edytował Kicok 4.07.2007, 20:48:16 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 01:04 |