![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie jestem pewien co do swojego systemu paginacji... Chciałbym abyście go prześledzili i zauważyli czy coś jest nie tak. (czasem dziwnie się zachowuje... te różne kombinacje ze względu na to gdy $po = 1) kod:
Gdzie: $page - liczba od którego rekordu ma być wyświetlana treść $po - limit wyświetlanych rekordów począwszy od $page $cnt - suma wszystkich rekordów w bazie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat: Pager stronicowanie - troche prosciej
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ja wiem czy prościej? moim zdaniem zdecydowanie nie.
Brak zadowalającej odpowiedz zmusił mnie do poświecenia sporo czasu by efekt był zadowalający. Poniżej przestawiam funkcję która paginuje wyniki z bazy i moim skromnym zdaniem działa prawidłowo (mogę się mylić dużo czasu = dużo pomyłek) Kod PHP:
* - optymalne (nie podając na stronie będzie się wyświetlać po pięć wyników) funkcja zwraca nam 4 zmienne w tablicy, odwołujemy się do niej w poniższy sposób:
Gdzie: $paginacja['error'] - błąd gdy ktoś podał stronę która przekracza nasz zakres $paginacja['panel'] - panel przełączania stron $paginacja['page'] - liczba od której wyświetlanie rekordów ma być rozpoczęta $paginacja['ile'] - ilość wyświetlanych rekordów na pojedynczej stronie Przykład działania: link |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję skorzystam
![]() Znalazłem coś innego co działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:20 |