![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio dość szeroko szukałem skryptu który umożliwił by mi (tak samo jak na tym forum) wstawianie wybranych znaczników w miejsce kursora i pomiędzy zaznaczonym tekstem, poszukiwania się nie powiodły ponieważ albo nie spełniał tych wymogów albo działał tylko pod IE. Dysponuje ktoś może takim skryptem? P.S: sprawdzałem w kodzie źródłowym strony ale jest tutaj tego za dużo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja znalazłem coś takiego, niesprawdzałem czy działa bo nie mam już dziś siły główkować ale spróbuj, może pomoże
![]()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ma się rozumieć "myField" to jest nazwa formularza a "myValue" to nazywa <textarea>?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Specjalnie dla Ciebie resztkami sił zmodyfikowałem skrypt i podrzucam, cały ze stroną czyli skrypt i przykłąd:
tylko wywal spacje pomiedzy java script te forum samo mi to wrzucilo Ten post edytował deirathe 2.07.2007, 22:39:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Francja elegancja proszę Pana jestem Ci winny przysługę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo :]
p.s. może kiedyś z tego skorzystam ![]() Ten post edytował deirathe 2.07.2007, 22:50:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam powtórnie:P
Proszę Pana lub inni jak do tego powyższego kodu dodać taki rarytas: Skrypt sprawdza czy jakiś tekst został zaznaczony, jeśli tak robi to co w/w funkcja, jeśli nie (czyli jeśli tekst nie jest zaznaczony tylko kursor klawiatury miga sobie w jednym miejscu) dodaje wpierw jedną opcję (jeśli jest to pogrubienie tekstu to [ b ] ) przy a kolejny klik buttona spowoduje dodanie zamknięcia owego znacznika. Myślę ze wyraziłem się dość wyrozumiale ![]() Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam was i całą waszą rodzinę Chmura |
|
|
![]()
|
|
No to już jest bardziej skomplikowane, i troszku za późno może jutro coś wymyślę to podeślę, zawsze masz google
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.07.2025 - 13:01 |