![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam userów
Cały czas szukam na google, ale nie mogę znaleźć edycji wartości zmiennej, która jest zapisana w pliku. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Na przykład mam w pliku a.php wpisaną zmienną o wartości text. Z pliku b.php używając formularza chciałbym zmienić wartosć zmiennej z text na zmieniony. Mam taki kod ale nic sie nie dzieje:
Oczywiście dane są dostarczane, a plik carrot.php ma uprawnienia 777. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym zrobl to tak.
czytasz plik konfiguracyjny poleceniem file_get_contents " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. zamieniasz odpowiednia linijke i wykonujesz file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. wada - musisz znac co jest zapisane w ktorej linijce:) dziwnie to roziwazales, nie latwiej by bylo wykorzystac xml lub pliki ini (po to sa wlasnie, do pilkow konf. poczytaj o parse_ini_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual)... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@piczu do twojego kodu wyskakuje:
Notice: Undefined variable: temp in /var/www/html/www/redbook/admin/sysOustawienia.php on line 325 Notice: Undefined variable: temp in /var/www/html/www/redbook/admin/sysOustawienia.php on line 328 Wiecie jak to zrobić? Ten pierwszy kod wyciągnąłem kiedyś z jportala-a i kiedyś chodził, a teraz nie ruszy. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:24 |